Jajka w naleśnikach

Naleśniki w nowej odsłonie

Składniki:

  • 500 ml mleka
  • szklanka mąki pszennej
  • pół łyżeczki soli
  • jajko
  • 10 plasterków wędliny
  • 5 jajek
  • sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Do miski wsyp mąkę, sól, proszek do pieczenia, wbij jajko, wlej mleko. Wymieszaj, aż do uzyskania gładkiej masy.

Na rozgrzanej patelni usmaż naleśniki.

W tym samym czasie na drugiej patelni usmaż sadzone jajka.

Na każdym z naleśników połóż plasterek wędliny i sadzone jajko. Brzegi naleśników delikatnie zagnij. Ciepłe naleśniki możesz posypać startym żółtym serem.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje