Reklama

Reklama

Jajka z farszem buraczano-chrzanowym

Smaczna i wartościowa przekąska

Czas przyrządzenia: 30 minut
Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 4 jajka
  • mały burak
  • krem chrzanowy
  • 1/2 ząbka czosnku
  • łyżeczka suszonej cebuli
  • łyżka posiekanego koperku
  • sól, pieprz
  • gałązki koperku do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Buraka umyj i ugotuj w skórce. Ostudź i obierz. Zetrzyj drobno na tarce. 

2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij z białek żółtka. 

3. Żółtka rozgnieć widelcem, wymieszaj ze startym burakiem i kremem chrzanowym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, suszoną cebulę i posiekany koperek. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj lub zmiksuj. 

4. Napełnij połówki jajek buraczano-chrzanowym farszem. Udekoruj gałązkami koperku. Opcjonalnie można dodać do każdej połówki po małym plasterku łososia wędzonego i ogóreczek. 

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje