Jajka z farszem buraczano-chrzanowym

Smaczna i wartościowa przekąska

Jajka nadziewane
Jajka nadziewane123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Buraka umyj i ugotuj w skórce. Ostudź i obierz. Zetrzyj drobno na tarce. 

2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i przekrój wzdłuż na pół. Wyjmij z białek żółtka. 

3. Żółtka rozgnieć widelcem, wymieszaj ze startym burakiem i kremem chrzanowym. Dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę, suszoną cebulę i posiekany koperek. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj lub zmiksuj. 

4. Napełnij połówki jajek buraczano-chrzanowym farszem. Udekoruj gałązkami koperku. Opcjonalnie można dodać do każdej połówki po małym plasterku łososia wędzonego i ogóreczek.

Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas