Jajka z galaretki

Zrobią furorę na stole!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Na środku szerszych końców jajek zrób dość duże otwory. Wytrzep zawartość (jajka możesz zużyć do ciasta- przepis poniżej). Wydmuszki wyparz.Osusz. Mięso ugotuj z marchewką oraz groszkiem (można użyć konserwowego).Dopraw solą i pieprzem.

2. Mięso i marchewkę pokrój w kostkę. Do środka wydmuszek ostrożnie włóż kawałki kurczaka, marchewkę i groszek.W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Wystudź. Zalej wydmuszki. Wstaw do lodówki, by stężały (najlepiej w pudełku do jajek). Gotowe obierz.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas