Jajka z galaretki
Zrobią furorę na stole!

Składniki
- duże jajka na wydmuszki (np. 6-8)
- pierś z kurczaka
- zielony groszek – ok. 3 łyżki
- marchewka
- bulion – ok. szklanki
- żelatyna lub jej roślinny odpowiednik – agar
- sól, pieprz do smaku
6-8 porcji
Sposób przygotowania
1. Na środku szerszych końców jajek zrób dość duże otwory. Wytrzep zawartość (jajka możesz zużyć do ciasta- przepis poniżej). Wydmuszki wyparz.Osusz. Mięso ugotuj z marchewką oraz groszkiem (można użyć konserwowego).Dopraw solą i pieprzem.2. Mięso i marchewkę pokrój w kostkę. Do środka wydmuszek ostrożnie włóż kawałki kurczaka, marchewkę i groszek.W gorącym bulionie rozpuść żelatynę. Wystudź. Zalej wydmuszki. Wstaw do lodówki, by stężały (najlepiej w pudełku do jajek). Gotowe obierz.