Reklama

Reklama

Jajka z pieczarkami

Wielkanocna przystawka.


Składniki:

  • 1 cebula
  • 300 g pieczarek
  • 40 g wędzonego łososia
  • Kromka pieczywa pełnoziarnistego
  • 4 jajka
  • 45 g masła
  • 1 łyżka mąki
  • 100 ml bulionu
  • 100 g śmietany
  • Sól
  • Pieprz
  • Koperek

Przygotowanie:

Cebule pokroić w kostkę. Pieczarki pokroić w ćwiartki. Pieczywo pokroić na 4 trójkąty. Jajka ugotować na twardo (9 minut), obrać ze skorupek, poprzekrawać. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażyć pieczywo, zdjąć i osączyć na ręczniku papierowym. Na pozostałym tłuszczu smażyć pieczarki i cebulę, oprószyć mąką. Wlać bulion i śmietanę. Gotować 2 minuty. Doprawić solą i pieprzem. Grzyby, jajka, pieczywo i łososia nakładać na talerze. Dekorować koperkiem.

Reklama

Smacznego
Dowiedz się więcej na temat: Jajka z pieczarkami

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy