Jajka z rzodkiewką

Pełne nowalijek, będą smakowały zwłaszcza dzieciom!

Składniki:

●8 dużych jajek

Reklama

●1/2 pęczka rzodkiewek

●pęczek cienkiego szczypiorku

●majonez sałatkowy

●pieprz, sól

●liście sałaty karbowanej sałaty do podania jajek

Przygotowanie:

1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Obierz je i przekrój w poprzek na pół.

2. Z jajek wyjmij żółtka, włóż do miseczki. Rzodkiewki umyj i posiekaj. Dodaj do żółtek. Białka ułóż na talerzu na liściach sałaty.

3. Umyj i posiekaj szczypiorek (kilka małych wąsów odłóż do dekoracji). Dodaj do żółtek z rzodkiewką.

4. Dołóż 2 łyżki majonezu sałatkowego, wymieszaj. Masę dopraw solą i pieprzem, nałóż do białek. Ozdób szczypiorkiem.


Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje