Jak rozgrzać się zimą
Sprawdzone sposoby gospodyń domowych.
1. Zupę z łososia możesz przygotować na wywarze rybno-warzywnym. Zrób go z warzyw i z kawałków ryb, a nawet ich głów i szkieletów. Po ugotowaniu wywar przecedź przez bardzo drobne sito.
2. Jeśli gotujesz zupę z rybą, pamiętaj, by dodać ją na kilka minut przed końcem gotowania, bo inaczej się rozpadnie.
3. Ciecierzycę lub groch możesz ugotować osobno i dodać około 10 minut przed końcem gotowania zupy.
4. Aby zupa z rybą miała oryginalny smak, dodaj do zupy kilka łyżek sosu rybnego lub odrobinę jasnego sosu sojowego. Wywar rybnowarzywny możesz zamrozić i wykorzystać później.
5. Zupa nabiera lepszego smaku, gdy po ugotowaniu odstawi się ją na kilka godzin, a potem znowu gotuje jeszcze około 10 minut na bardzo małym ogniu.