Jak w pełni wykorzystać sezon na truskawki?

Ptysie z kremem
Ptysie z krememmateriały prasowe

Ptysie z kremem truskawkowym

Składniki

- ciasto

  • 1 opakowanie ciasta karpatka np. Delecta
  • 250 ml wody
  • 125 g margaryny
  • 4–5 jaj (w zależności od wielkości)

- nadzienie

  • 500 ml mleka
  • 200 g masła lub margaryny
  • 3 łyżki serka mascarpone
  • 400 g truskawek
  • 3 łyżki żelatyny np. Delecta

- dekoracja

  • 1 opakowanie posypki o smaku owocowym np. Decorada

Sposób przygotowania

Zmysłowe smaki: Sernik na zimno z truskawkamiInteria.tv
Galaretkowe babeczki
Galaretkowe babeczkimateriały prasowe

Galaretkowe babeczki owocowe

Składniki

  • 1 opakowanie galaretki deserowej przezroczystej smak agrestu i winogron np. Delecta
  • 325 ml wrzącej wody
  • 2 banany
  • kilka truskawek

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?