Jak zrobić ciastka na patyku?

Przygotuj pyszne ciasteczka w kształcie kwiatów. Wyglądają ślicznie i jeszcze lepiej smakują. Kto nie lubi rozpuszczonej czekolady i pianek marshmallow w chrupiącym cieście?

ciasteczka kwiaty
ciasteczka kwiaty© Photogenica

Składniki:

pianki
© Photogenica

gotowe, mrożone, kruche ciasto

1 tabliczka czekolady

mini pianki marshmallow

1 jajko

patyczki do lizaków

Przygotowanie:

ciasteczka kwiatki
© Photogenica

Rozgrzej piekarnik do 176 stopni. Wyjmij ciasto i rozwałkuj na płaski placek. Wykrawaczem do ciastek w kształcie kwiatka wytnij ciasteczka. Podziel ilość ciastek na dwie równe części.

Umieść połowę ciastek na blasze wyłożonej pergaminem. Posmaruj każde ciastko roztrzepanym jajem.

czekoladowe ciasteczka
© Photogenica

Do każdego ciastka delikatnie dociśnij patyczek do lizaków. Na środku ciasteczka umieść kostkę czekolady i kilka pianek. Połóż drugi kawałek ciasta. Delikatnie dociśnij brzegi, możesz wykorzystać do tego widelec. Piecz przez około 20 – 25 na złoty kolor.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas