Jak zrobić ciastka na patyku?
Przygotuj pyszne ciasteczka w kształcie kwiatów. Wyglądają ślicznie i jeszcze lepiej smakują. Kto nie lubi rozpuszczonej czekolady i pianek marshmallow w chrupiącym cieście?
Składniki:
gotowe, mrożone, kruche ciasto
1 tabliczka czekolady
mini pianki marshmallow
1 jajko
patyczki do lizaków
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 176 stopni. Wyjmij ciasto i rozwałkuj na płaski placek. Wykrawaczem do ciastek w kształcie kwiatka wytnij ciasteczka. Podziel ilość ciastek na dwie równe części.
Umieść połowę ciastek na blasze wyłożonej pergaminem. Posmaruj każde ciastko roztrzepanym jajem.
Do każdego ciastka delikatnie dociśnij patyczek do lizaków. Na środku ciasteczka umieść kostkę czekolady i kilka pianek. Połóż drugi kawałek ciasta. Delikatnie dociśnij brzegi, możesz wykorzystać do tego widelec. Piecz przez około 20 – 25 na złoty kolor.