Jak zrobić domowe raffaello?

emptyLike
Lubię to
Lubię to
like
0
Super
relevant
0
Hahaha
haha
0
Szok
shock
0
Smutny
sad
0
Zły
angry
0
Lubię to
like
Super
relevant
7
Udostępnij
Jak zrobić domowe raffaello?
Jak zrobić domowe raffaello?123RF/PICSEL

Składniki

Kokosowe kulki z kaszy jaglanej: Składniki

Deser dla miłośników kokosowego smaku
Deser dla miłośników kokosowego smaku123RF/PICSEL
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Remaining Time -:-
 
1x
    • Chapters
    • descriptions off, selected
    • subtitles off, selected
      reklama
      dzięki reklamie oglądasz za darmo
      Pralinki kokosowe
      Pralinki kokosoweInteria KulinariaInteria Kulinaria

      Składniki

      Domowe raffaello: Przepis

      Kokosowe kulki z kaszy jaglanej
      Kokosowe kulki z kaszy jaglanej123RF/PICSEL
      • Wlej do garnka dwie i połowę szklanki wody, mleko kokosowe i kaszę jaglaną. Całość gotuj, aż w naczyniu nie pozostanie ani kropla wody. Pamiętaj, aby często kontrolować ten proces, w przeciwnym razie zawartość garnak może się przypalić. Gdy kasza wchłonie już całą wodę, wyłącz palnik i odstaw ją do wystudzenia.
      • Zalej migdały wrzącą wodą i pozostaw w takiej kąpieli na kilka minut. Następnie obierz je i posiekaj.
      • Jeśli kasza ostygła i jest lekko ciepła, czas wsypać do niej wiórki kokosowe, cukier puder, posiekane migdały, oraz starte na tarce kostki białej czekolady. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i zblenduj na jednolitą masę.
      • Tak uzyskane "ciasto" włóż na dwadzieścia minut do zamrażalnika.
      • Po upływie tego czasu formuj w rękach kulki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych.
      • Domowe raffaello możesz nadziać dowolnymi, ulubionymi przez ciebie i twoich bliskich składnikami. Mogą to być: migdały, orzechy laskowe, daktyle czy rodzynki.
      • Przed podaniem włóż kuleczki kokosowe do lodówki. Dzięki temu nieco stwardnieją.

      Smacznego!

      Składniki

      Przejdź na