Jak zrobić domowe raffaello?

Jak zrobić domowe raffaello?
Jak zrobić domowe raffaello?123RF/PICSEL

Składniki

Kokosowe kulki z kaszy jaglanej: Składniki

Deser dla miłośników kokosowego smaku
Deser dla miłośników kokosowego smaku123RF/PICSEL
Pralinki kokosoweInteria KulinariaInteria Kulinaria

Składniki

Domowe raffaello: Przepis

Kokosowe kulki z kaszy jaglanej
Kokosowe kulki z kaszy jaglanej123RF/PICSEL
  • Wlej do garnka dwie i połowę szklanki wody, mleko kokosowe i kaszę jaglaną. Całość gotuj, aż w naczyniu nie pozostanie ani kropla wody. Pamiętaj, aby często kontrolować ten proces, w przeciwnym razie zawartość garnak może się przypalić. Gdy kasza wchłonie już całą wodę, wyłącz palnik i odstaw ją do wystudzenia.
  • Zalej migdały wrzącą wodą i pozostaw w takiej kąpieli na kilka minut. Następnie obierz je i posiekaj.
  • Jeśli kasza ostygła i jest lekko ciepła, czas wsypać do niej wiórki kokosowe, cukier puder, posiekane migdały, oraz starte na tarce kostki białej czekolady. Wszystkie składniki dobrze wymieszaj i zblenduj na jednolitą masę.
  • Tak uzyskane "ciasto" włóż na dwadzieścia minut do zamrażalnika.
  • Po upływie tego czasu formuj w rękach kulki i obtaczaj je w wiórkach kokosowych.
  • Domowe raffaello możesz nadziać dowolnymi, ulubionymi przez ciebie i twoich bliskich składnikami. Mogą to być: migdały, orzechy laskowe, daktyle czy rodzynki.
  • Przed podaniem włóż kuleczki kokosowe do lodówki. Dzięki temu nieco stwardnieją.

Smacznego!

Składniki