Jak zrobić lekki mus z nutellą?

Czasem przychodzi taki moment w którym pragniesz zjeść coś słodkiego i najlepiej czekoladowego. Dla takiej chwili delikatny mus z nutellą będzie idealny. Przygotujesz go zaledwie z trzech składników i to w ciągu 5 minut. Do dzieła!

mus czekoladowy
mus czekoladowy© Photogenica
mus czekoladowy
© Photogenica

Ten trzy składnikowy deser zawładnie tobą kompletnie. Mus jest szybki, prosty i pyszny. Do jego przygotowania potrzebujesz: 1 ½ szklanki śmietanki 36%, 1/3 szklanki cukru oraz 1 szklanka kremu nutella lub innego kremu czekoladowego.

mus nutella
© Photogenica

Przelej śmietankę do misy i wsyp cukier. Ubijaj mikserem ręcznie, jeśli masz taką możliwość w mikserze stojącym. Śmietana powinna ubić się na sztywną gładką masę. Najlepiej ubije się nam śmietana, która została uprzednio schłodzona w lodówce.

mus z nutellą
© Photogenica

Gdy śmietana jest już sztywna, dodajemy krem czekoladowy. Mieszamy delikatnie łyżką, aż śmietana i krem czekoladowy ładnie się ze sobą połączą. Przełóż masę do rękawa cukierniczego i w przygotowanych szklankach lub miseczkach, wyciśnij fantazyjne wzory z musu. Podawaj od razu, bądź wstaw do lodówki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas