Jak zrobić wegańskie lody bananowe

Czy wiesz, że sam możesz zrobić wegańskie lody tylko z jednego składnika?! Czy wiesz, może jaki? Tak to banan. Przepis jest prosty i krótki, a otrzymasz słodki, kremowy, mrożony deser.

Wegańskie lody bananowe
Wegańskie lody bananowe© Photogenica

Rzeczy, których potrzebujesz

* 4-5 bananów

* robot kuchenny

Zamrożone banany
© Photogenica

Zamroź banany, włóż do worka foliowego, szczelnie zamknij. Zostaw na noc, by banany kompletnie zamarzły.

Masa bananowa
© Photogenica

Przetnij banany na połówki i wrzuć do miski robota kuchennego. Jednak aby otrzymać jednolitą bananową masę, potnij banana na jeszcze mniejsze cząstki.

Lody bananowe
© Photogenica

Miksuj banany przez 45-60 sekund, banany powinny być starte na jednolitą, gładką i kremową masę. Bądź czujny, by nie zbyt długo miksować banany. Zbyt długie ucieranie, roztopi lody. Możesz skosztować je od razu, ale możesz też przechować przez dzień lub dwa.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas