Jak zrobić wegańskie lody bananowe
Czy wiesz, że sam możesz zrobić wegańskie lody tylko z jednego składnika?! Czy wiesz, może jaki? Tak to banan. Przepis jest prosty i krótki, a otrzymasz słodki, kremowy, mrożony deser.
Wegańskie lody bananowe© Photogenica
Rzeczy, których potrzebujesz
* 4-5 bananów
* robot kuchenny
© Photogenica
Zamroź banany, włóż do worka foliowego, szczelnie zamknij. Zostaw na noc, by banany kompletnie zamarzły.
© Photogenica
Przetnij banany na połówki i wrzuć do miski robota kuchennego. Jednak aby otrzymać jednolitą bananową masę, potnij banana na jeszcze mniejsze cząstki.
© Photogenica
Miksuj banany przez 45-60 sekund, banany powinny być starte na jednolitą, gładką i kremową masę. Bądź czujny, by nie zbyt długo miksować banany. Zbyt długie ucieranie, roztopi lody. Możesz skosztować je od razu, ale możesz też przechować przez dzień lub dwa.