Reklama

Reklama

Japońska surówka z surimi

Surimi to mielone, drobno rozdrobnione mięso ryby, które pochodzi z Japonii. W sklepach można znaleźć je w formie "paluszków krabowych" o charakterystycznym kształcie i kolorze. Znakomicie smakują i lekko podgrzane, i na zimno, świetnie sprawdzają się również jako dodatek do sałatek - to znakomite urozmaicenie każdego lekkiego posiłku! Mamy dla was propozycję na szybką surówkę z surimi - to dziecinnie prosty sposób na wyborne danie!

Składniki

  • 30 g żółtego sera
  • 0,5 szklanki kukurydzy
  • 2 jajka, por
  • paczka surimi
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżka śmietany 18%
  • pieprz, sól

Przygotowanie nie zajmie dłużej niż kilka minut. Podążaj za instrukcją:

Reklama

Przekaż 1% na Fundację Polsat rozliczając PIT TUTAJ >>>

Dowiedz się więcej na temat: Surimi | paluszki krabowe | Sałatka z rybą

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje