Jarska patelnia

Szybkie i zdrowe danie.

Smacznego
Smacznego123RF/PICSEL

- 1 kapusta pekińska, 1 czerwona papryka, 1 cebula, suszone oregano,
- 2 łyżki oleju (najlepiej sojowego),
- 10 dag czerwonej soczewicy,
- szklanka bulionu, 10 dag kiełków fasoli,
- 3 łyżki łuskanych pestek dyni.

Przyrządzanie:

Kapustę opłukać. Pokroić w kostkę. Oczyścić paprykę, pociąć w paseczki. Cebulę posiekać. Na oleju udusić cebulę i paprykę. Dodać kapustę, przysmażyć. Dołożyć soczewicę, zalać bulionem. Dusić 10 minut, posypać pestkami dyni. Dodać opłukane, osączone kiełki. Potrawę przyprawić do smaku solą, pieprzem i oregano. Serwować z pieczywem.
1 porcja - 200 kcal
Czas przygotowania: 30 minut

Smacznego
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas