Jarskie kotleciki

Łatwe i szybkie w przygotowaniu, doskonałe na bezmięsny obiad. Dodatek białego sera sprawia, że kotleciki z zielonego groszku stają się bardziej sycące.

"Piątkowe" kotlety są tak pyszne, że zasmakują także miłośnikom mięsa
"Piątkowe" kotlety są tak pyszne, że zasmakują także miłośnikom mięsa123RF/PICSEL

1. Cebulkę obieramy, myjemy i kroimy jak najdrobniej. Podsmażamy ją do zeszklenia na oleju, pilnując, by się nie przypaliła.

2. Groszek osączamy z zalewy, rozgniatamy w miseczce widelcem, rozgniatamy też ziemniaka. Dodajemy do warzyw podsmażoną cebulkę, poszatkowaną natkę, dwie łyżki mąki, twaróg, całość doprawiamy i bardzo starannie mieszamy, by powstała możliwie jednolita masa.

3. Z masy formujemy niewielkie kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na złoty kolor.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas