Reklama

Reklama

Jarskie kotlety

Bezmięsne, lekkie, ale sycące. Kotlety z kalafiora smakują nie tylko miłośnikom dań wegetariańskich i dobrze się komponują z różnego rodzaju dodatkami.

Składniki

  • 1 kalafior
  • 1 niepełna szklanka bułki tartej
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, odrobina papryki słodkiej lub ostrej
  • olej do smażenia

Kalafior oczyszczamy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.

Różyczki odcedzamy i rozgniatamy widelcem, pozostawiamy do wystygnięcia.

Wystudzoną masę kalafiorową łączymy z jajkiem i przyprawami, mieszamy. Z masy formujemy płaskie kotleciki, panierujemy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, aż się lekko zrumienią. 

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

Reklama

***Zobacz także

Dowiedz się więcej na temat: kalafior | co z kalafiora | kotlety wegetariańskie

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje