Jarskie kotlety

Bezmięsne, lekkie, ale sycące. Kotlety z kalafiora smakują nie tylko miłośnikom dań wegetariańskich i dobrze się komponują z różnego rodzaju dodatkami.

Dobrze smakują na ciepło i na zimno
Dobrze smakują na ciepło i na zimno123RF/PICSEL

Kalafior oczyszczamy, dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonym wrzątku do miękkości.

Różyczki odcedzamy i rozgniatamy widelcem, pozostawiamy do wystygnięcia.

Wystudzoną masę kalafiorową łączymy z jajkiem i przyprawami, mieszamy. Z masy formujemy płaskie kotleciki, panierujemy je w bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju, aż się lekko zrumienią. 

Darmowy program – rozlicz PIT 2020

***Zobacz także

"Ewa gotuje": Jabłka zapiekane z serem i żurawinąPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas