Jarzynowa z indykiem

Oto zupa dla malucha, który skończył 8. miesięcy. Do jarzynowej najlepiej wybrać mięso indycze z ekologicznej hodowli.

Mięso wybieraj z ekologicznych hodowli.
Mięso wybieraj z ekologicznych hodowli. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 ziemniaka
  • 1/2 marchwi
  • 2 strąki fasoli szparagowej
  • 20 g indyka
  • 1 łyżeczka masła

Przygotowanie:

2. Fasolkę szparagową umyj, usuń z niej włókna i posiekaj na małe kawałki.

3. Indyka umyj pod bieżącą wodą.

4. Warzywa i mięso włóż do niewielkiej ilości wrzątku i gotuj, aż będą miękkie. Następnie wszystko zmiksuj.

5. Dodaj do zupki masło, wymieszaj i ponownie zagotuj.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas