Jarzynowa z pęczakiem
Rozgrzewa i syci. Idealna na chłodny dzień.

Składniki
- marchewka
- pietruszka
- seler
- cebula
- liść laurowy
- 2 łyżki oleju
- ząbek czosnku
- owoce ziela angielskiego
- pieprz
- 3 łyżki koncentratu
- pomidorowego
- 2 suszone grzyby
- szklanka kaszy pęczak
- jajko
- sól
- natka pietruszki
4 osób
Sposób przygotowania
1. Marchew, pietruszkę, seler obierz, zetrzyj, wrzuć do 4 szklanek wrzątku. Dodaj liście laurowe, ziele angielskie, pieprz, grzyby, czosnek, sól, pokrojoną cebulę, olej i koncentrat. Gotuj 30 minut. 2. Kaszę ugotuj w osolonej wodzie, odcedź, ostudź. Wbij jajko, wyrób masę. Wrzucaj kulki z kaszy do zupy, gotuj kilka chwil. Podawaj z natką pietruszki.