Jesienna sałatka jarzynowa
Z czarnymi oliwkami.

Składniki na 4 porcje::
- 30 dag. ugotowanych w mundurkach ziemniaków, - 1 cebula, - 0,5 torebki mrożonej fasolki szparagowej, - 4 pomidory, - 3 jajka ugotowane na twardo, - kilka czarnych oliwek, - sól, pieprz, - sok z 1 cytryny, - 0,5 szkl.majonezu, - 2 łyżki siekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Pomidory i jajka pokroić w cząstki. Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować 5 minut. Osączyć, przelać zimną wodą. Pozostawić aby ostygła. Cebulę i ziemniaki obrać z łupinek, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, skropić sokiem z cytryny i prószyć natką. Przybrać oliwkami. Podawać z majonezem. Czas przygotowania: 20 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!