Jesienna sałatka jarzynowa
Z czarnymi oliwkami.
- 30 dag. ugotowanych w mundurkach ziemniaków,
- 1 cebula,
- 0,5 torebki mrożonej fasolki szparagowej,
- 4 pomidory,
- 3 jajka ugotowane na twardo,
- kilka czarnych oliwek,
- sól, pieprz,
- sok z 1 cytryny,
- 0,5 szkl.majonezu,
- 2 łyżki siekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Pomidory i jajka pokroić w cząstki. Fasolkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować 5 minut. Osączyć, przelać zimną wodą. Pozostawić aby ostygła. Cebulę i ziemniaki obrać z łupinek, pokroić w plasterki. Wszystkie składniki sałatki połączyć, skropić sokiem z cytryny i prószyć natką. Przybrać oliwkami. Podawać z majonezem.
Czas przygotowania: 20 minut
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!