Jesienna uczta: trzy pomysły na obiad z aromatycznymi grzybami

Tagliatelle z grzybami
Tagliatelle z grzybamimateriały prasowe

Wyborne tagliatelle z aromatycznym boczkiem i borowikami

Składniki

  • 400 g makaronu tagliatelle
  • 150 g boczku z komina np. ZM Pekpol
  • 2 średnie cebule
  • 100 g borowików (świeże lub mrożone)
  • 1 łyżka oleju
  • 250 ml słodkiej śmietanki 18%
  • sól, pieprz do smaku
  • natka pietruszki
  • tarty ser np. Grana Padano lub inny twardy

Sposób przygotowania

Fritatta z grzybami
Fritatta z grzybamimateriały prasowe

Frittata z leśnymi grzybami i boczkiem

Składniki

  • 6 jajek
  • 100 g boczku z komina np. ZM Pekpol
  • 250 g borowików (świeże lub mrożone)
  • 250 g brokułów
  • garść liści szpinaku
  • 1 ząbek czosnku
  • oliwa z oliwek
  • sól, pieprz do smaku
  • tymianek
  • tarty parmezan

Sposób przygotowania

Świderki z kurkami
Świderki z kurkamimateriały prasowe

Makaron świderki z kurkami i kiełbasą z kurczaka

Składniki

  • 200 g makaronu świderki
  • 150 g kurek ((świeże lub mrożone)
  • 1 pętko kiełbasy np. Kurpiowskie Specjały ZM Pekpol
  • 2 łyżki masła
  • 1 cebula
  • sól i pieprz
  • szczypta słodkiej papryki
  • natka pietruszki

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?