Jogurtowa słodycz
Masa: sok jabłkowy zagotuj. Rozpuść w nim galaretki i odstaw, by lekko przestygły.
1. Masa: sok jabłkowy zagotuj. Rozpuść w nim galaretki i odstaw, by lekko przestygły. Śmietanę ubij na sztywno, dodając pod koniec cukier waniliowy. Delikatnie wymieszaj z jogurtem, musem jabłkowym i tężejącą galaretką. 1 jabłko pokrój w kostkę, domieszaj do masy.
2. Spód: biszkopty drobniutko pokrusz. Wymieszaj z masłem, masą wylep dno tortownicy.
3. Na spód wylej masę jabłkową. Wyrównaj wierzch, przykryj folią spożywczą. Schładzaj co najmniej 3 godziny. Pozostałe jabłka pokrój w plasterki, Sok z cytryny zagotuj z cukrem, włóż jabłka, obgotuj w syropie. Ostudź, udekoruj torcik.
Łatwe wyjęcie: Jeśli posmarujesz boki tortownicy masłem, gotową piankę wyjmiesz bez trudu!
Czas przygotowania: 280 minut