Kaczka po pekińsku z plackami mandaryńskimi krok po kroku

article cover
Smacznego

Kaczka po pekińsku z plackami mandaryńskimi krok po kroku

Ciasto wyrobić jeszcze raz i uformować wałek o średnicy 5 cm. Pociąć na 12 kawałków. Każdy kawałek rozwałkować na placek o średnicy 15 cm i usmażyć z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.
Ciasto wyrobić jeszcze raz i uformować wałek o średnicy 5 cm. Pociąć na 12 kawałków. Każdy kawałek rozwałkować na placek o średnicy 15 cm i usmażyć z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.123RF/PICSEL
W piekarniku umieścić ruszt, a pod nim blachę. Piekarnik rozgrzać do 200 st. C Kaczkę ułożyć na ruszcie, na blachę wlać wodę. Piec 45 minut.
W piekarniku umieścić ruszt, a pod nim blachę. Piekarnik rozgrzać do 200 st. C Kaczkę ułożyć na ruszcie, na blachę wlać wodę. Piec 45 minut.Smacznego
Kaczkę posmarować pozostałą glazurą i piec jeszcze 15 minut w 225 st. C, mięso pokroić.
Kaczkę posmarować pozostałą glazurą i piec jeszcze 15 minut w 225 st. C, mięso pokroić.Smacznego
Mąkę, olej sezamowy i 0,25 l gotowanej wody wyrobić na gładkie ciasto, uformować kulę i odłożyć na 30 minut.
Mąkę, olej sezamowy i 0,25 l gotowanej wody wyrobić na gładkie ciasto, uformować kulę i odłożyć na 30 minut. Smacznego
Kaczkę posmarować 2/3 przygotowanego sosu, zawinąć w papier pergaminowy i odłożyć na noc w chłodne miejsce.
Kaczkę posmarować 2/3 przygotowanego sosu, zawinąć w papier pergaminowy i odłożyć na noc w chłodne miejsce. Smacznego
Zieloną cebulkę pokroić, marchewki pokroić w słupki i obgotować przez 5 minut w gotującej wodzie. Temperaturę w piekarniku zredukować do 175 st. C i piec kaczkę dalsze 45 minut.
Zieloną cebulkę pokroić, marchewki pokroić w słupki i obgotować przez 5 minut w gotującej wodzie. Temperaturę w piekarniku zredukować do 175 st. C i piec kaczkę dalsze 45 minut.Smacznego
Kaczę natrzeć solą (również wewnątrz), związać nóżki i skrzydełka. Zmieszać miód, 3 łyżki gorącej wody, imbir i 2 łyżeczki soli i sos hoisin.
Kaczę natrzeć solą (również wewnątrz), związać nóżki i skrzydełka. Zmieszać miód, 3 łyżki gorącej wody, imbir i 2 łyżeczki soli i sos hoisin. Smacznego
i podawać z marchewką, cebulką i kolendrą. Do tego podawać przygotowane placki i sos.
i podawać z marchewką, cebulką i kolendrą. Do tego podawać przygotowane placki i sos.Smacznego
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?