Kaczka po pekińsku z plackami mandaryńskimi krok po kroku

Składniki: 1 kaczka, sól, 5 łyżek miodu, 1 łyżeczka imbiru, 300 g mąki, 3 łyżki oleju sezamowego, pęczek zielonej cebulki, 500 g marchewki, pęczek kolendry, 250 g sosu hoisin

article cover
Smacznego

Kaczka po pekińsku z plackami mandaryńskimi krok po kroku

Ciasto wyrobić jeszcze raz i uformować wałek o średnicy 5 cm. Pociąć na 12 kawałków. Każdy kawałek rozwałkować na placek o średnicy 15 cm i usmażyć z obu stron na patelni na rozgrzanym oleju.
W piekarniku umieścić ruszt, a pod nim blachę. Piekarnik rozgrzać do 200 st. C Kaczkę ułożyć na ruszcie, na blachę wlać wodę.  Piec 45 minut.
Kaczkę posmarować pozostałą glazurą i piec jeszcze 15 minut w 225 st. C, mięso pokroić.
Mąkę, olej sezamowy i 0,25 l gotowanej wody wyrobić na gładkie ciasto, uformować kulę i odłożyć na 30 minut.
+4
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas