Kajmakowe babeczki

Pomysł na pyszny deser!

Składniki:

  • 150 g masła
  • 6 białek
  • 1 szklanka mąki tortowej
  • 1 szklanka cukru pudru
  • 100 g migdałów np. Bakalland  
  • 460 g Kajmaku tradycyjnego np. Bakalland

Przygotowanie:

1. Z białek ubijamy delikatną, ale nie sztywną pianę. Przesiewamy mąkę i cukier puder. Dodajemy do ubitych białek, mieszamy delikatnie. Wlewamy roztopione, wystudzone masło. Dokładnie mieszamy do połączenia składników. Gotowe ciasto przekładamy do foremek. Napełniamy do połowy. Do każdej z babeczek dodajemy masę kajmakową i wkładamy po trzy migdały. Foremki uzupełniamy pozostałym ciastem.

Reklama

2. Wstawiamy do  piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut, do momentu, gdy kajmak zacznie wypływać z babeczek.

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje