Kajmakowe babeczki
Pomysł na pyszny deser!
Składniki:
- 150 g masła
- 6 białek
- 1 szklanka mąki tortowej
- 1 szklanka cukru pudru
- 100 g migdałów np. Bakalland
- 460 g Kajmaku tradycyjnego np. Bakalland
Przygotowanie:
1. Z białek ubijamy delikatną, ale nie sztywną pianę. Przesiewamy mąkę i cukier puder. Dodajemy do ubitych białek, mieszamy delikatnie. Wlewamy roztopione, wystudzone masło. Dokładnie mieszamy do połączenia składników. Gotowe ciasto przekładamy do foremek. Napełniamy do połowy. Do każdej z babeczek dodajemy masę kajmakową i wkładamy po trzy migdały. Foremki uzupełniamy pozostałym ciastem.
2. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na ok. 25 minut, do momentu, gdy kajmak zacznie wypływać z babeczek.