Reklama

Reklama

Kakaowo-malinowe, z kremem mascarpone

Wyśmienity deser

Składniki

  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki sody
  • 170 g cukru
  • 2 łyżki kakao
  • 250 ml mleka
  • 90 ml oleju
  • jajko
  • 1,5 łyżki cukru pudru
  • małe opakowanie malin (250 g)
  • opakowanie mascarpone
  • maliny do dekoracji

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj wszystkie suche składniki, dodaj jajko, olej,  mleko i maliny. Całość wymieszaj. 

Reklama

2. Do przygotowanych foremek (najlepiej wyłożyć je papierowymi papilotkami) nakładaj ciasto do 3/4 wysokości foremki. 

3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. i piecz muffinki 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika wystudź. 

4. Przygotuj krem. Do mascarpone dodaj cukier puder  i zmiksuj, aż stanie się puszysty. 

5. Na wystudzone babeczki nakładaj porcje kremu,  na wierzchu dekoracyjnie ułóż maliny.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje