Kakaowo-malinowe, z kremem mascarpone
Wyśmienity deser

Składniki
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 1/2 łyżeczki sody
- 170 g cukru
- 2 łyżki kakao
- 250 ml mleka
- 90 ml oleju
- jajko
- 1,5 łyżki cukru pudru
- małe opakowanie malin (250 g)
- opakowanie mascarpone
- maliny do dekoracji
Sposób przygotowania
1. Wymieszaj wszystkie suche składniki, dodaj jajko, olej, mleko i maliny. Całość wymieszaj.
2. Do przygotowanych foremek (najlepiej wyłożyć je papierowymi papilotkami) nakładaj ciasto do 3/4 wysokości foremki.
3. Rozgrzej piekarnik do temperatury 180 st. i piecz muffinki 20-25 minut. Po wyjęciu z piekarnika wystudź.
4. Przygotuj krem. Do mascarpone dodaj cukier puder i zmiksuj, aż stanie się puszysty.
5. Na wystudzone babeczki nakładaj porcje kremu, na wierzchu dekoracyjnie ułóż maliny.