Reklama

Reklama

Kalarepki nadziewane

Serwując potrawy na rodzinny stół chcemy, aby były one w pełni naturalne, odżywcze i oczywiście smaczne. Doskonałym pomysłem na wspólny posiłek będzie więc połączenie zdrowych, sezonowych warzyw z delikatnym mięsem drobiowym. Kalarepa nadziewana piersią Kurczaka Zagrodowego oraz serem feta to propozycja, która łączy w sobie wszystko co najlepsze.

Składniki

  • 4 kalarepy
  • 1 pierś Kurczaka Zagrodowego
  • 100 g sera feta + do dekoracji
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 5-6 listków bazylii + do dekoracji
  • oliwa
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania

Kalarepki obrać, wydrążyć, zachować miąższ z jednej kalarepki (pozostały można wykorzystać do zupy lub surówki). Pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na oliwie z posiekaną cebulą. Pierś drobno posiekać, wymieszać z pokruszonym serem feta, łyżką soku z cytryny, podsmażoną kalarepką z cebulą i doprawić solą, pieprzem i posiekaną bazylią. Wydrążone kalarepki skropić pozostałą łyżką soku i oliwą, środki napełnić farszem, piec ok. 1 h w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Podawać posypane pokruszoną fetą i listkami bazylii.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje