Reklama

Reklama

Kanapka z curry

Pasta curry to nie tylko obiadowy hit. Jej orientalny aromat świetnie łączy się z ciepłym pieczywem. Wypróbuj przepis na chińską kanapkę.

Czas przyrządzenia: 20 minut

Składniki

  • Żółte curry
  • pierś z kurczaka
  • czerwona cebula
  • pomidor
  • ogórek
  • mleko kokosowe
  • bułka
  • kurkuma
  • sól
  • pieprz
  • czosnek

Kurczaka pokroić w kostkę, obsmażyć na złoto z dodatkiem przypraw i czosnku. Dodać 2-3 łyżki pasty curry, zalać mlekiem kokosowym i zagotować. Odstawić, aż stężeje.

Bułki przeciąć, wsadzić do rozgrzanego na 180 stopni piekarnika. Wyjąć, gdy będą chrupkie. 

Do środka wsadzić ulubione warzywa oraz 2-3 łyżki sosu curry.

***

Zobacz także:

Rozlicz PIT online już teraz lub pobierz darmowy program

Reklama

INTERIA.PL
Dowiedz się więcej na temat: curry

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy