Kanapkowe pasty rybne

Pasta z tuńczyka
Pasta z tuńczyka123RF/PICSEL

Pasta z tuńczykiem

Składniki

  • 1 opakowanie tuńczyka w oleju
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duży ogórek kiszony
  • szczypiorek
  • majonez
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

Pasta z makreli
Pasta z makreli123RF/PICSEL

Pasta z makrelą

Składniki

  • 1 wędzona makrela średniej wielkości
  • 3 jajka
  • 3 małe ogórki kiszone
  • musztarda
  • majonez
  • pieprz

Sposób przygotowania

Pasta kanapkowa z łososiem
Pasta kanapkowa z łososiem123RF/PICSEL

Pasta z łososiem

Składniki

  • 10 dag wędzonego łososia bez ości
  • 15 dag dowolnego twarogu
  • pół czerwonej cebuli pokrojonej w drobną kostkę
  • 1 czerwona papryczka chili posiekana
  • 6 łyżek siekanego koperku
  • 2 łyżki majonezu
  • pół łyżeczki cukru
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Pasta ze śledzi
Pasta ze śledzi123RF/PICSEL

Pasta śledziowa

Składniki

  • 2 płaty śledziowe w oleju
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 mała cebula najlepiej dymka
  • 6 oliwek
  • 2 łyżki majonezu
  • pieprz
  • szczypiorek

Sposób przygotowania

Pasta rybna
Pasta rybna123RF/PICSEL

Pasta z chrzanem

Składniki

  • 1 wędzona makrela
  • natka pietruszki
  • 1 naturalny serek kanapkowy lub twarożek
  • pół cytryny
  • 1 łyżka chrzanu
  • sól i pieprz
  • koperek

Sposób przygotowania

Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?