Reklama

Reklama

Kanapkowe pasty rybne

Pasty do pieczywa są zawsze dobrym pomysłem na urozmaicenie kanapek. Większość z nich w wykonaniu jest banalna, czasami wymagają one dosłownie dwóch składników, a przygotujesz je w ekspresowym tempie.

Szczególnie polecanymi pastami do pieczywa są te z dodatkiem tuńczyka, makreli czy łososia. Zazwyczaj nie jemy ryb tak często, jak zalecają eksperci, więc jest to świetny sposób na przemycenia dobroczynnych, rybnych składników do codziennego menu. Przede wszystkim ryby są źródłem cennych kwasów tłuszczowych omega-3 oraz witamin, niezwykle nam potrzebnych w okresie jesienno-zimowym.

Pasta z tuńczykiem

Składniki

  • 1 opakowanie tuńczyka w oleju
  • 2-3 jajka ugotowane na twardo
  • 1 duży ogórek kiszony
  • szczypiorek
  • majonez
  • pieprz
  • sól

Sposób przygotowania

Reklama

Tuńczyka odsączyć z oleju, jajka i ogórek pokroić w kostkę lub zetrzeć na tarce. Dodać posiekany szczypiorek i majonez według uznania. Wszystko dobrze wymieszać i doprawić solą i pieprzem do smaku.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje