Kapsalon - holenderski fast-food

Domowy fast-food jest zdrowszy i smaczniejszy od tego serwowanego "na mieście"
Domowy fast-food jest zdrowszy i smaczniejszy od tego serwowanego "na mieście"123RF/PICSEL

Składniki

  • 10 ziemniaków
  • filet z kurczaka
  • mała główka kapusty pekińskiej (ew. sałata strzępiasta lub inna zielenina)
  • pomidor
  • świeży ogórek
  • czerwona cebula
  • 150 g żółtego sera startego na tarce
  • przyprawa kebab-gyros lub shoarma
  • olej do smażenia
  • sos:
  • duży kubeczek jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 ząbek czosnku
  • odrobina soku z cytryny, pieprz
40 min
4
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?