Reklama

Reklama

Kapuśniak po francusku

Z wędzonym boczkiem.


Reklama

Składniki:

  • 1 cebula
  • 75 g wędzonego boczku
  • 1 łyżka masła
  • 1 l bulionu
  • 500 g kiszonej kapusty
  • 1 jabłko
  • Sól
  •  Pół łyżeczki kminku
  • Natka pietruszki

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w piórka, boczek w drobną kostkę. Wszystko przesmażyć na maśle, zalać bulionem. Dodać kapustę i pokrojone w kostkę jabłko. Gotować 15 minut. Doprawić solą i kminkiem. Dekorować natką pietruszki

Dowiedz się więcej na temat: kuchnia francuska | kapusta | Kapuśniak po francusku

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje