Kapusta marynowana
Z innymi warzywami.

Składniki:
- 1 kg białej kapusty, - 10 dag małych czerwonych buraków, - 1 szklanka octu winnego, - 1 szklanka przegotowanej wody, - 2 łodygi selera naciowego, - 1 pęczek natki, - 5-7 ziarenek pieprzu, - 1 łyżeczka mielonej papryki, - 1/2 łyżeczki cukru, łyżeczka soli
Przygotowanie:
Ocet zagotować z wodą i cukrem, kapustę poszatkować. obrane buraki pokroić w cienkie słupki, a seler naciowy w grube kawałki, Warzywa wymieszać. Ułożyć warstwami w kamiennym garnku. przesypując solą, papryką ziarenkami pieprzu i posiekaną natką. Zalać przestudzonym octem. Przykryć. Zostawić na 2-3 dni w temp, pokojowej. Rozłożyć do słoików, zamknąć.
Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!