Kapusta z patelni nie musi być nudna. Danie pyszne, aż się uszy trzesą
Przepis na pyszną kapustę pak choi duszoną z aromatycznym sosem. Propozycja idealna na zdrowy i szybki obiad. Kapusta wzbogacona nutką miodu, sosem sojowym, imbirem oraz serem z niebieską pleśnią tworzy wykwintne danie, które zachwyci domowników albo gości.
Przepis z programu Ewy Wachowicz "Ewa Gotuje"
Składniki na kapustę z patelni:
- 4 kapusty pak choi
- 2 łyżki oliwy
- 4 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka posiekanego imbiru
- 0,5 papryczki chili
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1 łyżka soku z cytryny
- kiść pomidorków koktajlowych
- kawałek sera z niebieską pleśnią
- sól sezamowa gomasio do smaku
Sposób przygotowania:
- Kapustę umyć i osuszyć.
- Przekroić wzdłuż na pół (większe główki na 4 części).
- Na patelni rozgrzać oliwę.
- Wrzucić pokrojony w plastry czosnek, imbir oraz posiekaną papryczkę.
- Przesmażyć.
- Dodać sos sojowy, miód i sok z cytryny.
- Wymieszać.
- W przygotowanym sosie umieścić kapustę, przykryć i dusić przez chwilę.
- Pod koniec dorzucić przekrojone na pół pomidorki koktajlowe.
- Wyłożyć na talerz.
- Polać sosem.
- Dodać pokruszony ser.
- Doprawić do smaku gomasio.
Nietypowe mielone z przepisu Ewy Wachowicz. Od razu zrób dwie porcje
Wzmacnia organizm, wspiera regenerację. Gotuj według przepisu Ewy Wachowicz
Śniadania, które nasycą na długi czas. Co przygotować na dobry początek dnia?
