Reklama

Reklama

Karmelowa ryba zapiekana z brokułami

Zaskakujące połączenie!

Składniki:

  • 0,7 kg białej ryby morskiej
  • 1 brokuł
  • 1 średni por
  • 1 pęczek koperku
  • sos koperkowy np. Tarsmak
  • 0,5 szklanki cukru 
  • 2 łyżki oliwy

Przygotowanie:

1. Pora pociąć grubo, podsmażyć na oliwie i wyłożyć do żaroodpornego naczynia. Położyć na nim pokrojoną w cząstki surową rybę i posypać grubo zmielonym pieprzem. Z cukru zrobić na patelni  karmel i wylać na rybę. Różyczki brokułu lekko podsmażyć na odrobinie oliwy i również wyłożyć na rybę.

Reklama

2. Piec w piekarniku w temperaturze 180°C około 50 minut. Danie polać Sosem koperkowym Tarsmak. Potrawy nie solimy!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje