Reklama

Reklama

Karnawałowa sałatka z rukolą, szpinakiem i grillowanym kurczakiem

Lekka i pożywna!

Składniki

  • 3 garści szpinaku młodego np. marki Eisberg
  • 3 garści mieszanki sałat np. Toscana mix z rukola marki Eisberg
  • pierś kurczaka
  • sól, pieprz
  • zielony ogórek
  • 5 pomidorów koktajlowych
  • 2 rzodkiewki
  • świeżo zmielony kolorowy pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek

Sposób przygotowania

Pierś kurczaka opłukać, osuszyć, natrzeć solą i pieprzem, wstawić na pół godziny do lodówki. Następnie smażyć ok. 7 minut z każdej strony na patelni grillowej i pokroić w paski. Szpinak i mieszankę sałat z rukolą umieścić w naczyniu. Dodać pokrojonego w plastry ogórka, rzodkiewki i połówki pomidorków. Przyprawić świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Opcjonalnie sałatkę można skropić oliwą z oliwek bądź octem balsamicznym.

Reklama


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje