Reklama

Reklama

Kąski duszone z chili

Kurczaka opłucz, osusz, pokrój na porcje.

Składniki na 6 porcji:

  • 1 sprawiony kurczak
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 chili
  • 2 czerwone papryki
  • 4 łyżki oleju
  • po 200 ml białego wina oraz bulionu
  • 1 puszka (850 ml) pomidorów
  • słodka i ostra papryka
  • sól
  • pieprz
  • mąka do oprószenia mięsa
  • posiekana natka

Sposób przygotowania:


1. Kurczaka opłucz, osusz, pokrój na porcje. Oprósz je mąką. Cebulę oraz czosnek obierz, posiekaj. Papryki oraz chili oczyść, pokrój na kawałki.

Reklama

2. Olej rozgrzej. Zeszklij na nim czosnek i cebulę. Dołóż kawałki mięsa, obsmaż je. Posyp solą i pieprzem. Dodaj papryki i chili. Podlej winem i bulionem. Duś ok. 35 minut. Pomidory rozgnieć. Dodaj do kurczaka ok. 10 minut przed końcem duszenia. Danie przypraw na pikantnie. Posyp natką.




Naj

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje