Reklama

Kasza jaglana tak dobra jak komosa ryżowa!

Nie bez powodu zyskała miano królowej kasz, a i tak jej nie doceniamy.

Jest superuniwersalna. Smaczna i na ciepło,i na zimno, w wersji wytrawnej i na słodko. Doskonała do zdrowych deserów, na śniadanie, jako „zagęszczacz” do pasztetów, kotletów i zup.

Pod względem wartości odżywczych śmiało można ją porównać do modnej komosy ryżowej (quinoa), a jest od niej znacznie tańsza i łatwiej ją kupić. 

Zawiera: wysokiej jakości białko, witaminy z grupy B, witaminę E, lecytynę (na pamięć), krzemionkę (wzmacnia włosy, skórę i paznokcie oraz zapobiega odwapnianiu kości). Działa też przeciwwirusowo!

Reklama


Tekst pochodzi z magazynu

Tina

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy