Reklama

Reklama

Kasza z warzywami

Lekkie i pożywne danie

Czas przyrządzenia: ok. 45 min
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • cebula
  • olej
  • ząbek czosnku
  • papryka czerwona
  • 2 łyżki kukurydzy konserwowej
  • mały brokuł
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz czarny mielony

Sposób przygotowania

1. Kaszę jaglaną opłucz. Przełóż na sitko i sparz. Wrzuć kaszę do wrzątku, gotuj 15 minut. Odcedź. Brokuł podziel na różyczki i wrzuć na gotującą się, lekko osoloną wodę. Gotuj 5 minut, przełóż na chwilę do zimnej wody. 

2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, duś. Możesz podlać odrobiną wody. Dodaj ugotowaną kaszę, brokuł, kukurydzę, przyprawy i natkę. 

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy