Kasza z warzywami

Lekkie i pożywne danie

Kasza z warzywami
Kasza z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Kaszę jaglaną opłucz. Przełóż na sitko i sparz. Wrzuć kaszę do wrzątku, gotuj 15 minut. Odcedź. Brokuł podziel na różyczki i wrzuć na gotującą się, lekko osoloną wodę. Gotuj 5 minut, przełóż na chwilę do zimnej wody. 

2. Cebulę pokrój w kostkę i zeszklij na oleju razem z rozgniecionym czosnkiem. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, duś. Możesz podlać odrobiną wody. Dodaj ugotowaną kaszę, brokuł, kukurydzę, przyprawy i natkę.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas