Kaszka ryżowa z indykiem (po 6 miesiącu)
Delikatne mięso z indyka i morele to doskonałe połączenie. Maluszki muszą taki posiłek mieć zmiksowany, dorosłym zamiast kaszki ryżowej można podać zwykły ryż. Smacznego!

Składniki:
- 1 morela
- 20 g filetu z piersi indyka
- 2-3 łyżeczki kaszki ryżowej
- 1 łyżeczka masła
Sposób przygotowania:
1. Morelę dokładnie umyj pod bieżącą wodą. Obierz ze skórki, wyjmij pestkę, pokrój na małe kawałki.
2. Wlej do garnka ok. 200 ml wody, dodaj do niej pokrojoną morelę i dokładnie umyte mięso, a następnie całość gotuj na wolnym ogniu.
3. Kiedy mięso i morela będą miękkie, zmiksuj je i dodaj kaszkę ryżową. Potem całość dokładnie wymieszaj.
4. Na koniec dodaj masło i ponownie zagotuj danie.