Katarzyna Bosacka pokazała, jak zrobić hummus z bobu. Szybki i prosty przepis

Katarzyna Bosacka regularnie dzieli się z internautami wiedzą dotyczącą zdrowego odżywiania. Tym razem na jej instagramowym profilu pojawił się przepis na hummus z bobu. Dziennikarka pokazała, jak z zaledwie kilku składników w krótkim czasie przygotować pyszną pastę do smarowania. Oto co trzeba zrobić.

Katarzyna Bosacka pokazała internautom, jak w krótkim czasie zrobić hummus z bobu
Katarzyna Bosacka pokazała internautom, jak w krótkim czasie zrobić hummus z bobuVIPHOTO/East News/123RF/PICSELEast News

Katarzyna Bosacka edukuje w kwestii żywienia

W ostatnim czasie Katarzyna Bosacka skupiła się na poradach dotyczących m.in. sezonowych warzyw i owoców, a także grillowania i oszczędzania podczas wakacji. Tym razem na Instagramie pojawił się przepis na hummus z bobu.

Jak zrobić hummus z bobu?

Katarzyna Bosacka pokazała internautom, jak w krótkim czasie zrobić warzywną pastę do smarowania. "Mam dziś dla was szybki i prosty przepis na hummus z bobu. Jakie to jest pyszne! - napisała pod postem.

Jak podaje dziennikarka, do szklanki odszypułkowanego bobu należy dodać łyżkę tahiny i odrobinę wody. Nic jednak nie stoi na przeszkodzie, by dolać również oleju rzepakowego lub oliwy z oliwek.

Kolejnym krokiem podczas przygotowywania hummusu z bobu jest dodanie jednego przeciśniętego przez praskę ząbku czosnku. Całość należy przyprawić kminem rzymskim lub gałką muszkatołową, solą oraz sokiem z cytryny. Następnie wszystko trzeba dokładnie zblendować. "Uwielbiam takie przepisy. Pięć minut i gotowe. Zobaczcie, a jakie zdrowe" - podkreśliła Katarzyna Bosacka.

Dziennikarka proponuje tak przygotowany hummus z bobu rozsmarować na talerzu, posypać jeszcze kminem rzymskim bądź gałką muszkatołową, skropić oliwą z oliwek lub polać sosem z tahiny i jeść z podpieczoną tortillą bądź chrupiącym pieczywem.

***

Czy warto udać się nad Jezioro Tarnobrzeskie?Karolina Burda, Karolina BurdaINTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas