Kawa Cud Malina z OREO®
To kawa, która zaskakuje! Widoczny już na pierwszy rzut oka piękny malinowy kolor skrywa intensywny aromat mieszanki Mocha Italia. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom łączenia owoców z aromatem kawy!

Składniki:
- 10 szt. malin (świeżych lub mrożonych)
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 50 ml kawy zaparzonej w kafetierze
- 50 ml mleka
- Gałka lodów waniliowych
- 10 niewielkich kostek lodu
- Opakowanie ciastek OREO®
Do przygotowania kawy potrzebujesz jeszcze:
- Kafetierki lub french pressu
- Blendera
- Szklanki o pojemności 300 ml
Przygotowanie:
W pierwszej kolejności należy zaparzyć kawę w kafetierce. Jeśli nie dysponujemy kafetierką, można użyć french pressu lub innej znanej metody, dzięki której możliwe jest uzyskanie idealnej, intensywnej w smaku kawy. Do esencji dodajemy cukier, który rozpuści się pod wpływem ciepła.
Do blendera wrzucamy kostki lodu i przelewamy osłodzoną kawę. Dodajemy resztę składników i blendujemy do uzyskania aksamitnej konsystencji. Kawę mrożoną przelewamy do szklanki, a jej wierzch dekorujemy pokruszonymi ciasteczkami OREO®.
Specjalnie dla czytelników Interia.pl, zwyciężczyni Mistrzostw Barista of the Year 2015 - Sara Kohnke, na co dzień baristka sieci Costa Coffee, prezentuje swoje autorskie wariacje na temat letnich nowości Costa Coffee i zdradza, jak samodzielnie przygotować je w domu.