Kawa Cud Malina z OREO®

To kawa, która zaskakuje! Widoczny już na pierwszy rzut oka piękny malinowy kolor skrywa intensywny aromat mieszanki Mocha Italia. Z pewnością przypadnie do gustu wszystkim miłośnikom łączenia owoców z aromatem kawy!

Na ochłodę!
Na ochłodę!materiały prasowe

Składniki:

  • 10 szt. malin (świeżych lub mrożonych)
  • 2 łyżeczki brązowego cukru
  • 50 ml kawy zaparzonej w kafetierze
  • 50 ml mleka
  • Gałka lodów waniliowych
  • 10 niewielkich kostek lodu
  • Opakowanie ciastek OREO®

Do przygotowania kawy potrzebujesz jeszcze:

  • Kafetierki lub french pressu
  • Blendera
  • Szklanki o pojemności 300 ml

Przygotowanie:

W pierwszej kolejności należy zaparzyć kawę w kafetierce. Jeśli nie dysponujemy kafetierką, można użyć french pressu lub innej znanej metody, dzięki której możliwe jest uzyskanie idealnej, intensywnej w smaku kawy. Do esencji dodajemy cukier, który rozpuści się pod wpływem ciepła.


Do blendera wrzucamy kostki lodu i przelewamy osłodzoną kawę. Dodajemy resztę składników i blendujemy do uzyskania aksamitnej konsystencji. Kawę mrożoną przelewamy do szklanki, a jej wierzch dekorujemy pokruszonymi ciasteczkami OREO®.


Specjalnie dla czytelników Interia.pl, zwyciężczyni Mistrzostw Barista of the Year 2015 - Sara Kohnke, na co dzień baristka sieci Costa Coffee, prezentuje swoje autorskie wariacje na temat letnich nowości Costa Coffee i zdradza, jak samodzielnie przygotować je w domu.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas