Kawa cynamonowa z miodem
Wielu z nas zaczyna od niej dzień. Pijemy ją z cukrem lub bez – jak kto woli. Ale czym byłaby kawa bez śmietanki? To ona czyni z niej wyjątkowo delikatny i aksamitny napój.

Składniki
- 2 filiżanki świeżo zaparzonej mocnej kawy espresso
- 1 szkl. śmietanki 12%
- 2 płaskie łyżki miodu
- 1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
- grubo starta gorzka czekolada do posypania
2 porcji
Sposób przygotowania
Śmietankę mocno podgrzać. Na spód dwóch kubeczków wlać po 1 łyżce miodu (miód można zastąpić cukrem trzcinowym lub syropem klonowym). Posypać go cynamonem. Wlać śmietankę Łaciata 12%, a potem kawę espresso. Wymieszać i od razu podawać. Dla wzbogacenia smaku kawę można posypać startą gorzką czekoladą.