Reklama

Reklama

Kawa mrożona idealna na lato

Kochasz kawę i pijesz ją przez okrągły rok, każdego dnia? Nic dziwnego! Ten pyszny napój pobudza, dodaje energii i poprawia nastrój.

W lecie, gdy wysoka temperatura za oknem jest wyraźnie odczuwalna, często najbardziej preferowaną wersją jest kawa mrożona, orzeźwiająca, z kostkami lodu. Wybierz swoją ulubioną spośród przepisów, które przygotował Mistrz Polski Baristów - Marcin Rusnarczyk.

Chia z kawą i mlekiem migdałowym

Składniki

  • 2 łyżki ziaren chia
  • 70 ml mleka migdałowego
  • Espresso 40 ml
  • Łyżka miodu
  • 50 g zmiksowanych malin
  • 50 g zmiksowanego świeżego mango

Reklama

Do pękatej szklanki lub słoika wsyp nasiona chia, wlej mleko, miód i przestudzone espresso. Pozostaw na kilka godzin. Następnie wylej na wierzch warstwę zmiksowanego mango i malin. Na wierzchu połóż 2 - 3 świeże maliny i 2 listki mięty.


Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje