Kawa amaretto Składniki na 2 filiżanki: - 80-100g śmietany kremówki, - 1 łyżeczka cukru, - 300 ml gorącej kawy, - 4-5 łyżek likieru migdałowego, - pół łyżeczki kakao Przygotowanie: Śmietanę ubić z cukrem. Kawę zmieszać z likierem, rozlać do 2 filiżanek. Na wierzch nałożyć śmietanę. Oprószyć kakao. Kawa czekoladowo-cynamonowa Składniki na 2 kubeczki: - 0,25 ml mleka,- 100 g mlecznej czekolady, - łyżeczka mielonego cynamoni, - 0,25 ml gorącej kawy, - 2 plastry pomarańczy do dekoracji Przygotowanie: 125 ml mleka podgrzać, dodać pokruszoną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści. Doprawić cynamonem. Pozostałe mleko spienić. Gorącą kawę rozlać do 2 kubków. Uzupełnić mlekiem czekoladowym i spienionym. Dekorować plasterkami pomarańczy i natychmiast podawać.