Reklama

Reklama

Kawa na dwa sposoby

Aromatyczna, mocna i z pysznymi dodatkami.

Kawa amaretto

Składniki na 2 filiżanki:
- 80-100g śmietany kremówki,
- 1 łyżeczka cukru,
- 300 ml gorącej kawy,
- 4-5 łyżek likieru migdałowego,
- pół łyżeczki kakao
Przygotowanie:
Śmietanę ubić z cukrem. Kawę zmieszać z likierem, rozlać do 2 filiżanek. Na wierzch nałożyć śmietanę. Oprószyć kakao.

Kawa czekoladowo-cynamonowa

Składniki na 2 kubeczki:
- 0,25 ml mleka,
- 100 g mlecznej czekolady,
- łyżeczka mielonego cynamoni,
- 0,25 ml gorącej kawy,
- 2 plastry pomarańczy do dekoracji
Przygotowanie:
125 ml mleka podgrzać, dodać pokruszoną czekoladę i mieszać, aż się rozpuści. Doprawić cynamonem. Pozostałe mleko spienić. Gorącą kawę rozlać do 2 kubków. Uzupełnić mlekiem czekoladowym i spienionym. Dekorować plasterkami pomarańczy i natychmiast podawać.

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje