Keks marchewkowy

Z dodatkiem gorzkiej czekolady

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Dekoracja:

op. białej polewy czekoladowej, posiekane orzechy włoskie

Sposób przygotowania

1. Marchewkę odciskam z soku. Czekoladę drobno siekam. Mąkę, proszek dopieczenia, sodę oraz cynamon mieszam w miseczce.

2. W drugiej miseczce ubijam jajka z cukrem. Mieszam z olejem oraz sypkimi składnikami. Dodaję orzechy,czekoladę oraz marchewkę.Ciasto mieszam łyżką.Foremkę (12 x 36 cm) wykładam pergaminem. Przekładam do niej przygotowane ciasto. Keks piekę ok. 50 minut w 180 st. Po wystudzeniu oblewam ciasto białą polewą i dekoruję orzechami.

Zmysłowe smaki: Ciasto marchewkoweInteria.tv
Tina
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas