Reklama

Reklama

Kiełbaski w cieście

Idealne na obiad lub kolację.

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 1 opakowanie ciasta
  • francuskiego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mleka
  • kilka łyżek sezamu
  • 6 dobrej jakości parówek lub kiełbasek frankfurterek
  • 6 plastrów żółtego sera

Sposób przygotowania

1. Ciasto francuskie pokrój na 6 kwadratów, a następnie każdy z nich na 2 trójkąty. Parówki obierz z osłonek, po czym przekrój na pół. 

2. Każdą połówkę kiełbaski owiń żółtym serem. Następnie połóż ją przy jednym z krótszych boków trójkąta, a potem zwijaj razem z ciastem w rulon. Układaj na blasze wyłożonej pergaminem. Jajko rotrzep z 2 łyżkami mleka. Za pomocą pędzelka smaruj każdy rulonik. Następnie posyp obficie sezamem. 

3. Piecz w piekarniku rozgrzanym do temp. 200°C przez 15 minut. Kiełbaski najlepiej smakują na ciepło!

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje