Reklama

Kiełbaski w sosie pomidorowym

Dla miłośników mięsnych dań

Składniki

  • 8 kiełbasek
  • 1/2 kg pomidorów koktajlowych
  • 10 dag suszonej żurawiny
  • cebula
  • olej do smażenia
  • imbir mielony
  • gałka muszkatołowa
  • świeża bazylia
  • natka pietruszki
  • sól
  • • pieprz

Sposób przygotowania

1. Pomidorki przekrój na pół. Kiełbaski podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj do nich suszoną żurawinę i pokrojoną w kostkę cebulę.

2. Smaż przez 5 minut, dodaj pomidorki,wlej szklankę wody,przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem, a następnie duś przez 15 minut.

3. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 160°C.Posyp świeżą bazylią i udekoruj natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem lub z pieczonymi ziemniakami.

Dobry Tydzień

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy