Kiełbaski w sosie pomidorowym

Dla miłośników mięsnych dań

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pomidorki przekrój na pół. Kiełbaski podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj do nich suszoną żurawinę i pokrojoną w kostkę cebulę.

2. Smaż przez 5 minut, dodaj pomidorki,wlej szklankę wody,przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem, a następnie duś przez 15 minut.

3. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 160°C.Posyp świeżą bazylią i udekoruj natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem lub z pieczonymi ziemniakami.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas