Kiełbaski w sosie pomidorowym
Dla miłośników mięsnych dań

Składniki
- 8 kiełbasek
- 1/2 kg pomidorów koktajlowych
- 10 dag suszonej żurawiny
- cebula
- olej do smażenia
- imbir mielony
- gałka muszkatołowa
- świeża bazylia
- natka pietruszki
- sól
- • pieprz
Sposób przygotowania
1. Pomidorki przekrój na pół. Kiełbaski podsmaż na rozgrzanym oleju, dodaj do nich suszoną żurawinę i pokrojoną w kostkę cebulę.2. Smaż przez 5 minut, dodaj pomidorki,wlej szklankę wody,przypraw solą, pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem, a następnie duś przez 15 minut.3. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego. Zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 160°C.Posyp świeżą bazylią i udekoruj natką pietruszki. Podawaj ze świeżym pieczywem lub z pieczonymi ziemniakami.