Kisiel z malin (po 9. miesiącu)
Nie masz pomysłu na deser dla swojego maluszka? Proponujemy kisiel malinowy - smakuje doskonale.
Składniki:
- 1/3 szklanki mrożonych malin
- 2 szklanki wody
- łyżeczka cukru
- 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej
Przygotowanie:
1. Z paczki mrożonych malin odmierz 1/3 szklanki owoców.
2. Rozmrożone maliny wrzuć do 1/4 szklanki wrzątku, dodaj cukier, wymieszaj i gotuj przez kilka minut, a potem przetrzyj.
3. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z pozostałą porcją wody i powoli dodawaj do przecieru.
4. Ciągle mieszając, doprowadź kisiel do wrzenia.
5. Przed podaniem przestudź deserek. Aby kisiel był bardziej sycący, możesz podać go z biszkoptem.