Kisiel z malin (po 9. miesiącu)

Nie masz pomysłu na deser dla swojego maluszka? Proponujemy kisiel malinowy - smakuje doskonale.

Do kisielu możesz dodać jogurt naturalny
Do kisielu możesz dodać jogurt naturalny 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/3 szklanki mrożonych malin
  • 2 szklanki wody
  • łyżeczka cukru
  • 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej

Przygotowanie:

1. Z paczki mrożonych malin odmierz 1/3 szklanki owoców.

2. Rozmrożone maliny wrzuć do 1/4 szklanki wrzątku, dodaj cukier, wymieszaj i gotuj przez kilka minut, a potem przetrzyj.

3. Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z pozostałą porcją wody i powoli dodawaj do przecieru.

4. Ciągle mieszając, doprowadź kisiel do wrzenia.

5. Przed podaniem przestudź deserek. Aby kisiel był bardziej sycący, możesz podać go z biszkoptem.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?
Dołącz do nas