Klasyczne lasagne

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Składniki

  • bakłażan i cukinia, pokrojone w plastry
  • i upieczone
  • 2 plastry bekonu (bez skóry), posiekane
  • cebula, posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • łyżka oliwy
  • 1 kg mielonego mięsa
  • 2 łyżki przecieru pomidorowego
  • 2 puszki (po 400 g) pomidorów
  • 1/2 szklanki czerwonego wina
  • listek laurowy, sól, pieprz
  • 250 g makaronu lasagne
  • 1/2 szklanki startego twardego sera
  • 1/4 szklanki orzechów piniowych
  • SOS BESZAMELOWY
  • 60 g masła, posiekanego
  • 1/4 szklanki mąki pszennej
  • 3 szklanki mleka
  • 125 g serka ricotta
  • łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej
8 porcji

Sposób przygotowania

Przepis na pieczarki faszerowaneInteria KulinariaInteria Kulinaria
Olivia
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?