Reklama

Reklama

Klasyczny hamburger

To danie podbiło świat!

Składniki na 4 porcje:

  • 1 cebula
  • 400 g mielonego mięsa wołowego
  • 4 łyżki bułki tartej
  • 1-2 łyżeczki musztardy
  • 1 jajko
  • Sól, pieprz
  • Opakowanie mrożonych frytek
  • 4 listki sałaty
  • 1/8 ogórka sałatkowego
  • 2 pomidory
  • 1 czerwona cebula
  • 2 łyżki oleju słonecznikowego
  • 4 bułki
  • 4 łyżki keczupu

Reklama

 

Przygotowanie:

Cebulę pokroić w drobną kostkę. Mięso mielone, bułkę tartą, 4 łyżki wody, cebulę, musztardę i jajko wymieszać, doprawić solą i pieprzem, podzielić na 4 porcje. Uformować 4 hamburgery (8cm O) i zamrozić.

Frytki przygotować zgodnie z przepisem na opakowaniu.

Ogórek, pomidory i czerwoną cebulę pokroić w plastry.

Na patelni rozgrzać olej, i smażyć hamburgery (bez rozmrażania) przez 6 minut z obu stron. Bułki wstawić na 3 minuty do rozgrzanego piekarnika (225 st. C).

Bułki przekroić, nakładać sałatę, mięso i plasterki warzyw, doprawić keczupem. Podawać z frytkami.

Dowiedz się więcej na temat: hamburger

Reklama

Reklama

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje