Klopsiki cielęce
Wypróbuj nowe przepisy dla najmłodszych opracowane przez dietetyka Małgorzatę Strucińską. Gorąco polecamy!
Składniki:
● 50 g cielęciny
● 1/2 jajka
● 1 łyżeczka kaszki kukurydzianej
● 1 gotowana marchewka
● 1 mały pomidor
● 1 pietruszka
● 1/2 łyżeczki koperku
Przygotowanie:
1. Mięso starannie umyj pod bieżącą wodą i zmiel.
2. Jajko dokładnie umyj w gorącej wodzie i sparz wrzątkiem.
3. Do zmielonego mięsa dodaj pół jajka, kaszkę kukurydzianą i posiekany koperek, wyrób masę i uformuj z niej małe klopsiki.
4. Z pomidora zdejmij skórkę, jarzyny umyj pod bieżącą wodą, obierz, opłucz i pokrój w drobną kostkę.
5. Warzywa włóż do gorącej wody i gotuj razem z klopsikami aż do miękkości.
Przepis polecamy dla dzieci powyżej 10 miesiąca życia.