Klopsiki na jarzynce

Lekkie danie na obiad

Klopsy z warzywami
Klopsy z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Ziemniaki obierz, opłucz, gotuj 15 minut w posolonej wodzie. Potem odcedź je, przestudź, pokrój. Rozłóż na blasze. Skrop połową oliwy. Piecz 30 minut w 180 st. C. Szalotkę i czosnek obierz, posiekaj. Chili oczyść, drobno pokrój. Do mięsa dodaj: czosnek, szalotkę, chili, jajko i bułkę tartą. Masę przypraw solą oraz pieprzem. Wyrób. Uformuj 16 kuleczek. Smaż je 10 minut na reszcie oliwy. Groszek i kukurydzę osącz z zalewy. Pomidory pokrój na kawałki. Łodygi selera oczyść, umyj, potnij w plasterki. Przygotowane warzywa wymieszaj z pieczonymi ziemniakami. Ew. oprósz solą i pieprzem. Na jarzynce ułóż klopsiki. Danie udekoruj, np. listkami natki.

Zmysłowe smaki: Klopsiki z indyka w sosie koperkowymInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas