Klopsiki z czerwonej soczewicy z ratatouille

Klopsiki warzywne
Klopsiki warzywnemateriały prasowe

Składniki

  • 200 g czerwonej soczewicy (np. marki Halina)
  • 1 duża cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie szpinaku
  • 1 łyżeczka suszonego tymianku
  • 1 łyżeczka suszonego majeranku
  • 4 łyżki mąki z ciecierzycy
  • sól i pieprz
  • oliwa

- Ratatouille

  • 1 czerwona papryka pokrojona w kostkę
  • 1 mała cukinia pokrojona w kostkę
  • 1 czerwona cebula pokrojona w kostkę
  • 1 pomidor pokrojony w kostkę
  • 1 ząbek czosnku drobno posiekany
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżka czerwonego octu winnego
  • suszony tymianek
  • sól i pieprz
  • oliwa

- sos pomidorowy

  • sos pomidorowy:
  • 1 puszka krojonych pomidorów
  • ząbek czosnku drobno posiekany
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżka świeżej posiekanej bazylii
  • 1 łyżka świeżego posiekanego oregano
  • sól i pieprz
  • oliwa

Sposób przygotowania

materiały prasowe
Oceń artykuł
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd?